dr.sc. Anita Barišić

Profesionalne uloge u kojima djelujem su u domeni pomažućih profesija. Po zanimanju sam socijalna radnica, specijalizantica transakcijske analize u području psihoterapije i supervizorica psihosocijalnog rada te doktorica znanosti. Do nedavno sam bila višegodišnja djelatnica u sustavu socijalne skrbi, gdje sam radila s odraslima, roditeljima u razvodu braka, djecom i mladima. Kako imam i drugo zanimanje, ono specijalizantice psihoterapije i supervizorice djelujem na tim područjima.

S ciljem daljnjeg rada na sebi i profesionalnog usavršavanja 2015.god. upisala sam i završila Interdisciplinarni program stručnog usavršavanja u području zaštite procesnih prava djeteta i komunikacije s djetetom; Pravni fakultet Osijek; Osijek. Zatim poslijediplomski sveučilišni studiji iz Supervizije u psihosocijalnom radu i Doktorski studij Socijalni rad i socijalna politika pri Pravnom fakultetu Zagreb, Studijskom centru socijalnog rada. Trenutno radim kao asistentica na Studiju socijalnog rada na Pravnom fakultetu Osijek Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Do sada sam vodila više supervizijskih grupa te bila uključena u projekte osnaživanja obitelji. 

Bila sam predsjednica Udruge socijalnih radnika Osječko-baranjske županije od 2019.-2021. godine, a trenutno sam članica Hrvatske komore socijalnih radnika, Hrvatskog društva za superviziju i organizacijski razvoj, Udruge transakcijskih analitičara i EATA-Europske asocijacije transakcijske analize.

 

Majka sam dvije djevojčice i supruga koja voli biciklizam i trčanje.

Anita

Kontakt

Ukoliko imate bilo kakvih upita slobodno nam se obratite putem naše kontakt forme